StembureauSucces is dรฉ manier van trainen van stembureaumedewerkers. Deze online training is kostenefficiรซnt, interactief en informatief. Onze klanten krijgen al sinds 2010 het beste uit twee werelden: de inhoudelijke expertise van het ministerie van BZK, gecombineerd met de kennis en ervaring van KCM Academy op het gebied van (online) opleiden. Als opleider staan wij middenin ons vakgebied. Sinds 2010 โ€“ als eerste in Nederland online โ€“ leiden wij stembureauleden op en hebben wij ijzersterke stembureautrainingen ontwikkeld die in de loop der jaren steeds didactisch sterker, effectiever en gebruiksvriendelijker zijn geworden.
Meer weten over de klassikale trainingen? Scroll dan snel verder.

Benieuwd hoe StembureauSucces er in de praktijk uitziet?
Ontdek het zelf; in dit filmpje nemen wij u kort mee in onze e-learning.

Vragen of interesse? Neem contact met ons op, we gaan graag met u in gesprek.

StembureauSucces is effectiever en efficiรซnter dan bestaande alternatieven:

 • Volledig online:ย deelnemers kunnen de instructie maken op de tijd en plaats die hen het beste uitkomt.
 • Voortgang is inzichtelijk:ย de gemeente kan makkelijk zien wie wat heeft afgerond. Doordat de voortgang wordt bijgehouden, kan de deelnemer tussentijds stoppen en de training later weer hervatten.
 • Meetbaar resultaat:ย middels een kennistoets wordt gemeten of de deelnemer de stof daadwerkelijk onder de knie heeft.
 • Praktijkoefening proces-verbaal:ย de voorzitters worden getraind in het invullen van het proces-verbaal, waardoor het aantal fouten op de verkiezingsdag gereduceerd wordt.
 • Flexibele cursuspaden:ย de deelnemer krijgt alleen te zien wat voor hem relevant is. Verschillende type deelnemers kunnen afwijkende cursuspaden aangeboden krijgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om minder hoofdstukken aan te bieden aan tellers, of de praktijkoefening en de eindtoets alleen beschikbaar te maken voor voorzitters.
 • Aangepast aan het type verkiezing: voor elke verkiezing wordt de inhoud van de stembureau-instructie aangepast en vernieuwd. Zo heeft u elke keer een up-to-date online training voor stembureauleden beschikbaar. Of dit nu bestaande en nieuwe stembureaumedewerkers zijn.
 • Het resultaat:ย รฉcht goed getrainde stembureaumedewerkers en minder fouten op de verkiezingsdag.

Nieuw: klassikale trainingen

Onderschat de rol van een voorzitter op een stembureau niet! De voorzitter geeft leiding aan stembureauleden, maar hoe moet dat? De dagen van een voorzitter beginnen vaak rommelig: stembureauleden druppelen binnen, materialen moeten worden gecheckt, taken moeten worden verdeeld, er moeten roosters gemaakt worden, enzovoort. En dan staan de eerste kiezers voor de deur! Hoe leidt de voorzitter dit in goede banen? Hoe zet hij of zij die eerste indruk goed neer? In onze nieuwe workshop (op locatie) helpen wij uw voorzitters om deze rol makkelijker uit te voeren. We leggen het accent op gastvrijheid en leiderschap. Een aantal lastige situaties komen langs die we gaan bespreken zodat de voorzitters zich hier op kunnen voorbereiden.

Om alles in goede banen te leiden, bespreken we ook hoe er duidelijk gecommuniceerd kan worden. Hoe zorgt de voorzitter dat hij of zij duidelijk genoeg is? We gaan dieper in op de stijlen van communiceren en wat de voor- en nadelen zijn van de manier waarop een voorzitter nu communiceert.

Inhoud workshop

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Taken van de voorzitter;
 • Bespreken dagstart;
 • Lastige situaties gedurende de dag;
 • Effectieve communicatie met zowel stembureauleden als kiezers;
 • Tips voor een succesvolle dag;
 • Vragen uit de e-learning;
 • Succesfactoren voor een goed voorzitterschap.

 

Contact opnemen

Voorbereiden op de verkiezingen doet u toch ook met StembureauSucces?

 

Meer informatie